HTML

Kicsoda,micsoda?

Friss topikok

2014.03.27. 16:27 kalandiparos

Mercado Municipal, São Paulo vásárcsarnoka

o Paulo híres történelmi központja igazi gyöngyszem, számtalan gyönyörű, régi épülettel.

A város kulturális örökségének egyik legfontosabb tagja, a turisták által kedvelt Vásárcsarnok, azaz a Mercado Municipal.

image

Az eklektikus stílusú épületet 1928 és 1933 között építették.

image

 

image

A csarnokban zöldség- gyümölcs, sajtfélék, husok és fűszerek mesés gazdagságú választéka található. Életemben ennyi és ennyiféle sajtot, húst és fűszert nem láttam.

image

image

image

 

 

 

image

A piac kínálatát és arculatát nagyban befolyásolta az olasz bevándorlási hullám, a mai napig rengeteg olaszos áruval találkozunk.

A gyönyörűen kínált gyümölcsök között számtalan a kuriózum és a pompázatos színű, formájú trópusi gyümölcs - turistáknak mért árakkal.

image

image

 

(A Mercado Municipal híres vendége, Federer.)

image

 

(Trópusi gyümölcsözön)

 

 

Hatalmas tartályokban állnak a mogyorófélék: kesu, makadám, para, mandula és még sorolhatnám a hosszú listát... ha tudnám a nevüket.

image

Kisebb túlzással azt is mondhatjuk, hogy tonna számra áll a hatalmas, szárítótt tőkehal a csarnok pultjain. A bacalhau a portugálok hozatéka, a brazilok is nagyon szeretik, nekem valahogy nem füllik rá a fogam, magyarázatot nem tudok adni rá.

image

(Bármikor látom ezeket méretes haldarabokat, elszórakoztatom magam a 'kiterült, mint a bacalhau' szólással.)

Az italkereskedések egymással versengve kínálják a ritka italokat a világ minden tájáról. Olyan nincs a világon, amit ebben a városban nem találhatnánk meg, ebben biztosak lehetünk. Az egyik borkereskedőnél példaul találtam egy 5 puttonyos Tokaji aszut, azt hiszem 95-ös lehetett, mutatóbras díszcsomagolásban. Ára: 3500 R$ (egy real 110 Ft)
(A kép csak illusztráció.)

image

Még szerencse, hogy kissé bonyolult megközelíteni kocsi nélkül a csarnokot (pedig nagyon közel van hozzánk), mert mindig ott lógnék. Könnyítek a pénztárcámon, de kétségtelen, hogy két hétig Toscanaban érezzük magunkat.

Aki jönne São Paulo-ba, ki ne hagyja... pelo amor de Deus.

Szólj hozzá!

Címkék: brazil piac építészet kulinária Brazília São Paulo


A bejegyzés trackback címe:

https://kalandiparos.blog.hu/api/trackback/id/tr845563926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása