HTML

Kicsoda,micsoda?

Friss topikok

2013.12.11. 16:52 kalandiparos

Brazil zene paulistano módra: Tulipa Ruiz

Tulipa. Brazíliában manapság e szó hallatán az ember nem a virágra gondol, hanem egyből az utóbbi évek legismertebb énekesnőjére, a paulistano-k nagy kedvencére asszociál. Amikor megérkeztem és mai zenekarokról, stílusról kérdeztem, elsőként őt említették.

Tulipa bájos, játokos hangjával, fülbemászó dallamaival 2008-ban lépett először a nagyközönség elé. Első, legnagyobb sikere az Efêmera című dala egyből meghódította a brazil közönséget. A dal akkora siker lett Brazíliában, hogy végül a EA Sports videójátékgyártó is felfigyelt rá és felhasználták a FIFA 2011-es verziójában.

Az alábbi videón egy kulturális program keretében játszanak élőben - egy konyhában.

Só sei dançar com você - kellemes duó egy turbékoló párról, akik megvallják egymásnak, hogy elvakult szerelmükben táncon kívül semmi másra nem képesek.

Tulipára a nemzetközi zenei világ is felfigyelt. Ebben az évben szinte csak külföldön túrnézott: USA, Anglia, Franciaország, Belgium, Portugália.

Második lemezének hivatalok videóklippjét is például Londonban forgatták.

Tulipa Ruiz Sao Paulo-ban született, de gyerekkorát Minas Gerais állam egyik kisvárosában töltötte. Édesapja zenei örökségéből merítkezve kezdett el zenélni már egész fiatalon.  Tulipa újságíróként dolgozott 10 évig, az utóbbi időkben pedig a rajzasztal felé kacsingat. Ezen a blogján találhatjuk meg rajzait, illusztrációt:

http://ateliedatulipa.tumblr.com/

image

image

Aki pedig figyelemmel szeretnék követni az énekesnő karrierjét, fellépéseit és művészi munkásságát, sok szeretettel ajánlom a blogját, sok-sok videóval és érdekességgel - igen, portugálul.

http://tuliparuiz.blogspot.com.br/

Szólj hozzá! · 1 trackback


A bejegyzés trackback címe:

https://kalandiparos.blog.hu/api/trackback/id/tr815563603

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.12.11. 17:00:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása